Kaj je sreča?

Streznitev

29.07.2007

Po šestih mesecih dobivanja je P. preknil vse stike z mano. Sicer mi do prejšnega tedna ni bilo jasno zakaj, pa sem le izvedela preprosto zato ker sem postala neznosna, ves čas se samo vrtim okrog tega kako sem uboga in napogostejša beseda v mojem besednjaku je jaz in to v nedogled. 

Potem ko to slišiš se malo zamisliš nad seboj. Probleme imamo vsi, čeprav jaz v zadnjem času ne priznavam nobenih drugih razen brezposelnosti in zdravstvenih težav. Vse drugo se mi zdi pač enostavno rešljivo.

Tudi sama se zavedam, da sem za svojo okolico postala neznosna, po eni strani načrtujem vse mogoče oblike boja proti mlinom na veter, poleg tega pa dnevno pestujem svoj problem(ček) kot nepogrešljiv del mene. Najhujše je da se tako v besedah kot v dejanjih vrtim v krogu in zvenim kot pokvarjena plošča. Najbrž gre mojim bližnjim in prijateljem že pošteno na živce, ker dan za dnem ponavljam, kako je grozno, ker kljub trudu še vedno ostajam brezposelna. Letos avgusta bo minilo 2 leti od moje diplome, približuje se čas ko bi morala magistrirati o službi pa ne duha ne sluha.

Odločitev, ki je izšla iz zgoraj opisane streznitve pa se glasi: potrebno je spremeniti odnos. Sprijazniti se moram, da v Sloveniji na mojem študijskem področju obstaja ena velika kuhinja, da tretji sektor ne nudi zaposlitev, skratka da je velika verjetnost, da bom v dani situaciji še nekaj časa brezposelna, kajti hiperprodukcija diplomantov se nadaljuje. Pač situacija je bolj kot ne obsojanja vredna, vendar si moram znotraj takega sistema najti svojo nišo.

Problematično je, da zaposlitev iščem z zagonom, ki ga poganja strah in zakrčenostjo, da to moram početi, sicer bom padla v apatijo in potem itak nič ne bo.Napetost se najbrž odraža tudi na razgovorih in drugih socialnih stikih. Torej spremeniti moram odnos in se znebiti te krčevitosti skorajšnega utopljenca, ki se steguje za vejo.

Predvsem pa sem se odločila, da si vzamem čas zase in začnem uživati v stvareh, ki me zanimajo. Kajti zanimanja so tista, ki me posrkajo in mi pri razlaganju o določenih temah vdahnejo nek čar, ki pritegne sogovornika.

Od nekdaj me je zanimalo milijon stvari, od zgodovine do politike, potovanj, računalnika, likovne umetnosti, kasneje ekonomije, družboslovnih teorij, pa tudi vodenja in managementa.(No rada sem tiščala nos v knjige, hehehe)

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. erzo erzo pravi

  zanimivo…

  če te res zanima toliko stvari potem res nebi smela imeti težav z zaposlitvijo!
  z malo iznajdljivosti in dobre volje lahko rušiš zidove.
  ampak najbolj pomembna pa je vztrajnost in vzdržljivost…
  however…šihti obstajajo. in iz mojih izkušenj, pa sem precej mlajši od tebe, ga ni problem dobit. še posebej če si mlad in sposoben.

  30.07.2007 ob 01:28 | #

 2. razgaljena pravi

  Kako veš, da si precej maljši od mene.
  Jaz začnem s 1. avgustom delat, to ni toliko problem.
  Problem je, da preko študentskega servisa dobim delo v enmu do dveh tednih. Siva ekonomija v Sloveniji obsega več kot 20%, in potem ne teče delovna doba. Se mi je zgodilo že zdaj dvakrat, da so rekli za 2 meseca potem so me pa odpikali v 14 dneh.

  30.07.2007 ob 10:18 | #

 3. Dajana Dajana pravi

  Ta post bi dala na svoj seznam ženskih blogov. Se strinjaš ali imaš kakšnega boljšega v rokavu? http://www.vivastar.si/dajana/?p=1005#comment-10557

  2.11.2007 ob 13:00 | #

 4. Tami pravi

  Pravzaprav sem ga po dveh mesecih prebrala, pa sem sama sebe presenetila, tako da lahko:)

  2.11.2007 ob 13:41 | #

 5. Zbiram najboljše ženske objave | dajana & co. - pravi

  [...] 70. Razgaljena: Streznitev [...]

  19.08.2010 ob 21:29 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL