Kaj je sreča?

Marie Antoniette

5.08.2007

No dokler pišem v anonimnosti blogsfre, lahko uporabim zadnjo asociacijo na Marijo Antonietto, ki bi jo morala Slovenija poslati na giljotino za nov začetek, pravzaprav ne nje, temveč pritlehnost tistega, kar simbolizira.Pač v stanju duha, ki vlada v naši domovini,  se že ve kdo so zmagovalci, vredni občudovnja.  Ker kapitala ni bilo po osamosvojitvi dovolj za nakup obstoječih podjetij so se le ta lastnilila kot so se. In potem so ti nouve riche prišli iz zgodbe kot občudovanja vredni vozniki najnovejših mercedesev in audijev. V čudni nepregledni mlakuži, kjer se delovna mesta in posli, objavljeni v razpisih podeljujejo po principu ”roka roko umije” , je takšno “natalcevanje” lahko kmalu pritoževanje enega slovenskega hlapčka več.

Ta hlapec pa je vreden toliko kot Jernejeva pravica, ko ga vidiš ga čimprej pohodi kot umazano golazen, ki v Potemkinovi vasi  našega dragega J.J. nima kaj početi, saj se v naši domovini cedita med in mleko, nizka inflakcija, zgodivinsko nizka  brezposelnost, visoka gospodarska rast.

Slovenski hlapci pa kot, da živimo v drugem svetu, nizke plače, skoraj največje število nadur v Evropi, visoka mladinska brezposelnot, še posebej brezposelnost mladih žensk, ena najnižjih delovnih aktivnosti med starejšimi v Evropi.

Gospodarska rast pa je lahko le rezulat dobrega dela v gospodarstvu, sej hvala bogu. Ne pa postavljalca Potemkinove vasi, ki jo je seveda treba dovolj zgodaj dodelati, ker se približuje predsedovanje.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL