Kaj je sreča?

Smola?

19.08.2007

 V bistvu je tako, da ko si mlad ne veš najbolj, kakšno delovno mesto predvideva kakšne predpozicije, spretnosti.
Jaz bi rekla, da bi na razgovoru morala biti tako kadrovik kot tisti, ki bo potencialno zaposlenemu nadrejen.
No jaz sem bila na razgovoru na Pristopu za PR asistenta, bila sem na razgovoru za študentsko delo 35 ali 40 minut, na koncu niso vzeli nobenega, ker se ne znamo prodat. To študentsko delo je predvidevalo delovni čas od devete zjutraj pa do večera. Kateri študent pa se lahko, če še nima opravljenih študijskih obveznosti, drži takšnega tempa.
V zadnjem letu sem delala v politični stranki, na treh ministrstvih, vse to preko študentskega servisa, vmes sem imela nešteto razgovorov, kjer me velikokrat niso hoteli vzeti, ker sem kot podiplomska študentka z zaključenim dodiplomskim študijem že na trgu dela.
Bila sem tudi na razgovoru za Gral Iteo, pa je bila ženska zelo navdušena nad tem, da imam tako organizacijske kot administrativne izkušnje in dobre komunikacijske sposobnosti, na koncu me itak niso vzeli in sem jo vprašala zakaj. Odgovor je bil, da so vzeli nekoga, ki ima izkušnje iz druge tovrstne agencije. V bistvu je ponavadi tako, ko sem dobila na prvem ministrstvu so mi bila vrata na druga ministrstva odprta. Samo državna uprava je obupna kuhinja, kjer  pride tudi do takih absurdov, da zaposlijo nekoga, ki sploh še nima diplome, na delovna mesta svetovalca-uradniški naziv, ki so sistematizirana za 7. stopnjo izobrazbe.
Sem poslala mislim, da prošnjo za delo na Ministrstvu za notranje zadeve, za njihovo PR službo, kjer sem bila 3 tedne prej na razgovoru za študentsko delo za tajništvo, pa pokličejo na razgovor z vodjo PR službe, ki mi ponudi delo preko študentskega servisa, spremljavo medijev, prevajanje itd., No potem pa mi sporoči, da ne morejo vzeti še enega študenta, ker kadrovska ne dovoli.
Se bi strinjala, da so testi včasih dobro izločilno orodje, ki ti marsikaj prihrani, rajši si vzameme 20 minut časa za test, kot pa da me največ 10 minut sprašujejo, kako natančna sem pri delu, ali če znam uporabljati računalnik Word in Excel, ki ga v mnogi oglasi mnogi pišejo kot Excell, ali pa me opozarjajo, da ne bi pozabila zaliti rož.
Kolikokrat sem že doživela, da je narobe izreči, da si ambiciozen, da bi želel enkrat doseči nekaj več, ampak da pač za začetek boš zadovoljen, ker moraš nekje začeti in se spoznati z delovnimi procesi ter delovnimi navadami. Ko sem imela 23 let sem iskala delo tajnice preko študentskega servisa pa me niso hoteli nikjer vzeti, češ da nimam predhodnih izkušenj v tajništvu, pa sem imela izkušnje v administraciji, kot tudi s telefonsko komunikacijo, če ne drugje pa na Občini, kjer sem opravljala obvezno študijsko prakso.
Pač pri meni je tako, da moram dobit neki feedback, pač da potencialni delodajalec pokaže, da je nekaj prepoznal v meni, kot se mi je recimo zgodilo nazadnje pri enem podjetju, ko sem šla na razgovor za delo v tajništvu in mi je ženska potem zrihtala razgovor za marketing, kjer so mi dali za napisat komunikacijsko strategijo in konec koncev so bili z mojimi odgovori očitno zadovoljni kakor tudi z mojim entuziazmom. Na koncu sem vzela delo drugje, kjer bom poslovno sodelovala z Italijani, vsaj enkrat mi italijanščina pride prav.
Najbolj obupno pa se mi zdi je hodit nekam delat, kjer je malo dela in potem se pretvarjat, da delaš. Predvsem pa tam, kjer dela ni veliko se ljudje začnejo nategvat med sabo in klima v kolektivu ni najbolj ugodna.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL