Kaj je sreča?

Življenje v deželi šampanjca

15.03.2008

Ko sem imela 22 let sem spoznala P.-ja. On je bil zame lik iz dežele šampanjca, iz dežele, kjer so vsi srečni in uspešni in seveda pijejo šampanjec v velikih količinah. Ko sem imela 22 let, sem tudi mislila, da bo šlo življenje samo še navzgor, seveda z neznosno lahkostjo bivanja po možnosti v deželi šampanjca. Mislila sem, da bom tako ali drugače prepotovala ves svet, da bom živela v najlepših mestih sveta in za preživetje seveda počela nekaj, kar mi je neskončno všeč in bila v tem neznansko uspešna.  Očitno imam bujno domišljijo, kot se, da uganit, brez prevelikega napora, se to ni zgodilo. Sicer sem danes na Dunaju, kjer tudi delam, pa vendar, ne zgleda kot da bo kdaj šampanjec tekel v potokih.  Mi pa nikakor ni žal, da sem v razmakudveh let že drugič izven Slovenije, še posebej ker sem danes odkrila Belvedere. Še vedno verjamem v magičnost trenutka, ko te srce ali pa kakšna druga sila odpelje na neko mesto, ali k nekemu človeku, ki si ga želiš videti.

In to se mi je zgodilo danes, brez zemljevida, brez, da bi vedela kje Belvedere je, razen da je v smeri proti jugu, sem ga odkrila, ko se je park, ki se razsteza pred dvorcem kopal v popoldanskem soncu. Dramatično lepo.

Belvedere je baročni kompleks, ki ga je dal zgraditi v 18. stoletju Princ Evgen Savoyski. http://en.wikipedia.org/wiki/Belvedere_(palace)

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL