Kaj je sreča?

Informativnega dne za vpis na podiplomski študij FDV se je udeležilo več kot 150 udeležencev in udeleženk.

4.07.2008

Tole informacija mi je zelo popestrila dan in potem na koncu kaj bo iz tega 90 nezaposlenih magistrov, ki vsi po vrsti mislijo, da so primerni material za delo na univerzi, v institutih, itd. Ostalih 40 jih najbrz ze ima zaposlitev in bolj realno percepcijo zivljenja in jim bom magisterij koristil kot nadaljna stopnicka v karieri, 20 jih bo sigurno nekje na poti obupalo, ker bodo kmalu videli, da magisterij ni plus ampak vcasih celo minus. Ostanem nam torej 90 zavedenih ovck, ki jim nihce na tem svetu ne bo pomagal, da bi vsaj nekje zaceli delati, temvec jih bodo delodajalci raje naslednje dve leti izrabljali za opravila, neprimerna izobrazbi, preko studentskega servisa.

Pijmo torej na 90  novih zafrustriranih Slovenckov!!

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. andee andee pravi

  Še dobro da govoriš o številki študentov na informativnem dnevu, čeprav je število dejansko vpisanih zelo podobno. Sicer pa ti kot eden teh ‘zafrustrirančkov’ lahko povem to, da sem sam dobil službo po vpisu in zaradi vpisa na podiplomca FDV. Sem pa res eden od izjem in večinoma je točno tako, kot si napisal/a. Fakulteta vpisuje podiplomce izključno zaradi denarja – čimveč vpisanih, tem večja-težja malha. Za to kdo in kako bo kasneje magistriral in se vključil v raziskovalni proces ali delovno okolje, jih pa pretežno ne briga.

  Mislim pa, da je bistveni problem tudi v tem, kaj jih/nas učijo na tem študiju.

  4.07.2008 ob 11:01 | #

 2. Tami pravi

  Ljudje imajo zgreseno mnenje, da studente v drugih drzavah ucijo na podobnih fakultetah nekaj drugega. Studij je pac take vrste in okrog tega razpredat se mi zal zdi ozkogledo, slovensko in zaplankano.

  4.07.2008 ob 11:47 | #

 3. andee andee pravi

  @Tami:
  To je sicer res, v svojem primeru pa lahko rečem to, da nas na podiplomcu menedžmenta neprofit.organizacij niso naučili nekaterih bistvenih stvari o delovanju organizacije, in je bilo znanje prevečkrat skoncentrirano na akademsko razpravljanje s področij, iz katerih so prihajali profesorji. Vse zelo zanimivo in lepo, ampak sem imel kar nekaj problemov, ko sem prišel v prakso, ki je neposredno s področja študija.

  Se pa strinjam s tabo, da nisem prepričan, če je to zgolj lastnost slovenskih šol.

  4.07.2008 ob 12:37 | #

 4. Tami pravi

  Verjami da ni, imam izkusnje tudi od drugod.

  4.07.2008 ob 12:48 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL