Kaj je sreča?

Na največjem študentskem servisu trikrat več ponudb za delo kot na portalu Mojedelo

24.10.2008

Na E-študentskem servisu je bilo v danajšnem dnevu objavljeno 2221 ponudb za delo, ta študentski servis pokriva predvsem osrednje-slovensko regijo, od tega je sicer bilo 842 ponudb za delo v strežbi. Na drugem največjem študentskem servisu, to je Mariborski študentski servis je bilo ponudb za študentska dela 669.

Na spletnem portalu Mojedelo, na katerem je objavljen največji delež rednih zaposlitev pa je bilo danes teh ponudb 791, in med njimi se nemalokrat znajdejo tudi študentska dela.

Na spletnem portalu Kariera, ki objavlja tudi delovna  mesta v državni upravi in ne le plačanih oglasov iz gospodarstva je bilo danes 1306 objav.

Ko sem hotela odpreti stran Zavoda RS za zaposlovanje, pa mi javlja, da je prišlo do napake. Očitno popravljajo oglas za delovna razmerja, ki bi predstavljala kršitev kolektivnih pogodbe in delovne zakonodaje na katere jih je opozorila Zveza svobodnih sindikatov Sloveniji?

Meni osebno se zdi sramotno, da je oglasov za študentsko delo toliko več kot drugih oblik zaposlitev.

To smrdi na zlorabo, kje so inšpekcijske službe v tej državi.

Študentje so tisti, ki delajo po leto in več, po osem ur na dan v podjetjih in državni upravi, in nihče ne migne s prstom, samo po zaključku študija mnogi nimajo od česa več živet.

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev »

 1. Tomaž pravi

  Študentsko delo bi morali ukiniti.

  Študij naj bo namenjen študiju.
  Če pa želijo vmes tudi delati naj pa delajo normalno po pogodbi tako kot vsi ostali.

  Jaz bi tudi rad občasno kaj dodatno delal pa žal ne morem, ker žal nisem študent.
  Ponudbe za občasno delo pa imajo praktično samo študentje.

  24.10.2008 ob 15:33 | #

 2. andraz182 andraz182 pravi

  Tomaž ne bluzi. Prav je tako, kot je. To praviš izrecno samo zato ker nisi študent … Glede štidentskih del je čisto vredu … Spremeniti bi se morale druge reči, kot je zaposlovanje ostalih, neštudentov.

  24.10.2008 ob 15:46 | #

 3. razgaljena razgaljena pravi

  Ja in veliko ponudb 2/3 je za daljše obdobje. Študira se pa v Sloveniji skorajda samo še zato, da se lahko dela?

  Če pošljem 30 ponudb za delo preko študentskega servisa, dobim 25 odgovorov, gre samo za dela za 5. stopnjo izobrazbe in več.

  Če pošljem 30 prošenj ali ponudb za redna delovna razmerja dobim dve povabili na razgovor.

  24.10.2008 ob 15:51 | #

 4. razgaljena razgaljena pravi

  Ni prav,če je te ponudbe očitno več, kot ni prav da se ta denar namenja s provizijami študentskim organizacijam, da par izbrancev in njihovih prijateljčkov na žuljih drugih študentov delajo luštkane projekte, ki jim bodo v življenju koristili kot relevantna delovna izkušnja, vsi ostali pa to možnost le redkokdaj dobijo.

  24.10.2008 ob 15:55 | #

 5. Ines pravi

  No Tomaž nikar ne nakladaj… Kako neki pa bi se lahko šolala, če ne bi imela priložnosti nekje delati preko študentskega servisa? Moji starši žal niso polni denarja in mi tega ne bi mogli omogočiti. Aha pa še nekaj je.. Mislim, da bi si kljub temu, da obstajajo študentski servisi in študentsko delo, uredil pogodbeno delo nekje… To, da imajo ponudbe samo študentje za občasno delo, žal ni res… In kot kaže se znajti lih najbolje ne znaš…

  Res pa je, da potem veliko bivših študentov kar na enkrat nima več mesečnih prihodkov, ker se znajdejo na zavodu…. Kar pa je tudi zelo slabo…

  24.10.2008 ob 16:14 | #

 6. razgaljena razgaljena pravi

  @Ines včasih ni bila ponudba na študentskih servisih boljša od ponudbe na drugih zaposlitvenih portalih in na Zavodu.

  To je sporno, in v to je potrebno poseči. Ko končam faks, magisterij so mi na razpolago službe čistilke, prodaja knjig po telofonu, delo v proizvodnji, pred tem pa vodja pisarne v prevajalski agenciji, plačano delo na projekti, administrativno delo, ampak do tega lahko pridem le ko imam več let delovnih izkušenj preko študentskega servisa in zaključen študij, ki ga nadaljujem na podiplomcu.

  24.10.2008 ob 16:24 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL