Kaj je sreča?

Selim se v Bruselj

11.01.2009

Poglavje Dunaj se je zaključilo oktobra, od takrat sem doma in pridno iščem službo. Od 170 poslanih prijav pa nobenega efekta, razen za pripravništvo na Evropski komisiji. Izmed 7000 prijavljenih so za eno izmed 600 mest, ki so na voljo za pripravnike izbrali tudi mene.

Kaj pa se je medtem dogajalo pri prijavljanju za delovna mesta v Sloveniji? V bistvu stara zgodba, le da sem v dveh mesecih imela toliko razgovorov kot prej v 1 letu.

Po volitvah se je kar naenkrat pojavilo ogromno število primernih razpisov v državni upravi. Le z eno napako, ta delovna mesta so bila že zasedena s “preverjenimi kadri” vlade v odhajanju.

Načelo legitimnosti, pravičnosti in strokovnosti je bilo spet grobo poteptano kot je že v vsakdanji navadi v družinskem klientalističnem kapitalizmu v Sloveniji.

Prijavljala sem se seveda tudi za delovna mesta, ki zahtevajo nižjo stopnjo izobrazbe. Razgovore sem razen v primeru nemškega podjetja dobila tam, kjer sem prikrila, da imam univerzitetno izobrazbo.

Očitno je, da je razen v državni upravi izobrazba nekaj česar ne potrebujejo. Edini problem pri državni upravi je, da so vstopni prag veze in poznanstva.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. Dajana Dajana pravi

    Si že tam? Poročaj. :evil:

    5.04.2009 ob 12:55 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL